Kennel Hunters Guild

Under kennelnamnet Hunters Guild siktar vi på att föda upp valpar med så goda förutsättningar som möjligt att bli högklassiga jakthundar.

Vi vill att våra hundar ska ha stor jaktlust/arbetslust kombinerad med en stark vilja att vara till lags. Vi vill att våra hundar ska vara enkla, trygga och stabila d.v.s. ha en god mentalitet och förutsättningar för att kunna slappna av och vara stadiga även i utmanande situationer. En hund med ovanstående egenskaper är också en härlig familjemedlem och följeslagare i vardagen. Vi siktar givetvis också på att de ska ha hälsan med sig och en jaktligt funktionell och hållbar exteriör.

Eftersom att Jakta uppfyllde ovanstående kriterier – och mer där till – ville vi gärna ha en avkomma efter henne, därför föddes kennel Hunters Guild tillsammans med sex valpar 2014.

VALPARNAS FÖRSTA VECKOR
Valparna växer upp inne med oss. Den första tiden tillbringar de i valplådan intill vår säng. Senare flyttar cockerfamiljen ut i köket och blir en del av vår vardag. Från när valparna är ca 4 veckor är blivande valpköpare varmt välkomna.  Då de är redo får de möjlighet att gå ut ”på promenad” efter sömn och måltider för att göra sina behov. De får busa i buskar, skog och mark tillsammans med sin familj. De får känna olika sorters underlag under sina små tassar.

Då vädret tillåter tillbringas stunder i valphagen utomhus. På går’n passerar bl.a. allehanda fåglar, kaniner, busiga barn och kanske en traktor. Det hörs ofta skott på håll. Valparna blir på ett naturligt sätt socialiserade och introducerade för många olika ljud och syner i den miljö som är den tryggaste för dem.

VID LEVERANS
Då valparna blivit 8 veckor flyttar dom till sina nya hem. De är då registrerade i Svenska Kennelklubben (SKK), id-märkta med chip, veterinärbesiktade, vaccinerade, avmaskade och dolda-fel-försäkrade. Vi använder oss av SKK’s avtal och valppriset är inklusive moms.

Om våra valpköpare har funderingar så finns vi där så gott vi kan. Valpar och valpköpare är välkomna att träna tillsammans med oss.

AVELSUTVÄRDERING
För att vi ska kunna utvärdera avelsresultatet hoppas vi att våra valpköpare hälsoundersöker sina hundar. HD och AD röntgen görs efter 12-18 månaders ålder, samtidigt kan man göra kontroll avseende patella luxation. Det är också bra om hundarna ögonlyses någon gång som vuxna. De flesta av våra valpköpare har som mål att meritera sin jakthund.

Vi hoppas att vi får förmånen att följa er och ”hejja” på er i både motgång och framgång.