Kennel Hunters Guild

Under kennelnamnet Hunters Guild siktar vi på att föda upp valpar med så goda förutsättningar som möjligt att bli högklassiga jakthundar.

Vi vill att våra hundar ska ha stor jaktlust/arbetslust kombinerad med en stark vilja att vara till lags. Vi vill att våra hundar ska vara enkla, trygga och stabila d.v.s. ha en god mentalitet och förutsättningar för att kunna slappna av och vara stadiga även i utmanande situationer. En hund med ovanstående egenskaper är också en härlig familjemedlem och följeslagare i vardagen. Vi siktar givetvis också på att de ska ha hälsan med sig och en arbetsmässigt funktionell och hållbar exteriör.

VALPARNAS FÖRSTA VECKOR
Valparna växer mestadels upp inne med oss. Den första tiden tillbringar de i valplådan intill vår säng. Senare flyttar familjen ut i köket och blir en del av vår vardag. Från när valparna är ca 5 veckor är blivande valpköpare varmt välkomna.  Då de är redo får de möjlighet att gå ut ”på promenad” efter sömn och måltider för att göra sina behov. De får busa i buskar, skog och mark tillsammans med sin familj. De får känna olika sorters underlag under sina små tassar.

Då vädret tillåter tillbringas stunder i valphagen utomhus. På går’n passerar bl.a. allehanda fåglar, kaniner, busiga barn och kanske en traktor. Det hörs ofta skott på håll. Valparna blir på ett naturligt sätt socialiserade och introducerade för många olika ljud och syner i den miljö som är den tryggaste för dem.

VID LEVERANS
Då valparna blivit 8 veckor flyttar dom till sina nya hem. De är då registrerade i Svenska Kennelklubben (SKK), id-märkta med chip, veterinärbesiktade, vaccinerade, avmaskade och dolda-fel-försäkrade. Vi använder oss av SKK’s avtal och valppriset är inklusive moms.

HITTA TILL OSS
Vi bor i norra Sverige. I Västerbotten. Närmare bestämt i Mo / Lögdeå, mellan Umeå och Örnsköldsvik. Närmaste flygplats finns i Umeå.

EXPORT OCH LÅNGVÄGA VALPKÖPARE
Vi har exporterat valpar till Norge, Finland och Danmark. De som tyvärr inte har möjlighet att hälsa på sin valp hålls kontinuerligt uppdaterade med foto och film. Vi har även ordnat träff och träning söderut något år då vi har många långväga valpköpare.

EFTER LEVERANS
Om våra valpköpare har funderingar så finns vi alltid där så gott vi kan. Vi brukar årligen bjuda in hela Team Hunters Guild för kennelträff – vanligen i form av en gemensam fasanjakt en av de första helgerna i oktober. Till vardags har vi bland annat arrangerat inofficiellt A/fältprov och annat lärorikt.

Vi ordnar jakt och jaktträning anpassad till olika nivåer och behov. Valpköpare har förtur till kurs och utbildning som vi håller eller arrangerar.

AVELSUTVÄRDERING
Vi hoppas  att våra valpköpare vill hälsoundersöka sina hundar. Exempelvis HD och AD röntgen görs kring 12-18 månaders ålder.

Många av våra valpköpare har som mål att meritera sin hund. I våra två första kullar har exempelvis hela 75% av valparna någon form av officiell jaktlig merit till vår stora glädje.

Vi hoppas att vi får förmånen att följa er och ”hejja” på er i både motgång och framgång.