Hunters Guilds Benelli

Nelli är från vår ”Best Guns Kull” som jag är så nöjd med. En mycket väldokumenterad kull; fem av sex syskon är hälsoundersökta – samtliga med fria/normala höfter och armbågar. Ytterligare fyra har även undersökt ögon och patella med fina resultat. De har alla väldigt trevlig mentalitet. Alla jagar! Fyra av dom har redan fina priser på fältprov.

Det finns åtskilliga jakthistorier med Nelli i huvudrollen. Hon används som apportör i alla lägen, på land och i vatten. Hon är jaktsmart efter många år på jakt med Erik! Hon tvekar inte ens att få fatt i en stor skammad tjädertupp eller att stöta ut en räv ur buskar. Efter skott har hon fått leta upp nästan alla sorters klövvilt. En hund med dådkraft då det gäller. Men det är givetvis fågeljakten som är hennes huvudgren. En riktigt bra skogsfågelhund. På senare tid har hon allt oftare lyckats stöta fågeln rakt mot sin jägare. Hon jagar även fältfågel med framgång. Ett litet multiverktyg att ha med sig.

Hon har 1 ökl fältprov; ”Går i bra cockersök och är effektiv i marken. Har 2 fågelarbeten, utmärkt stadga och utmärkt apportarbete. En mycket trevlig jaktupplevelse med en väljagande jaktcocker som levererar fina skottillfällen” Hon har pris från både fältfågel- och från kaninprov. Erik har även startat med henne i segrarklassen, på SM och på Hubertus SM. Hon har inga fel för sig, Erik har lyckats balansera hennes många sysslor på ett bra sätt.

HD: B
ED: Ua/0
Patella: Ua
Ögon: Ua (senast 2020-07-28)

PRA-prcd: DNA-Testad Fri (Normal/Clear)
AMS: DNA-Testad Fri (Normal/Clear)
FN: DNA-Testad Fri (Normal/Clear)

Jakt: 1 Ökl