Kennel Hunters Guild

Under kennelnamnet Hunters Guild siktar vi på att föda upp valpar med så goda förutsättningar som möjligt att bli högklassiga jakthundar.

Vi vill att våra hundar ska ha stor jaktlust/arbetslust kombinerad med en stark vilja att samarbeta. Vi vill att våra hundar ska vara enkla, trygga och stabila d.v.s. ha en god mentalitet och förutsättningar för att kunna slappna av och vara stadiga även i utmanande situationer. En hund med ovanstående egenskaper är också en härlig familjemedlem och följeslagare i vardagen. Vi siktar givetvis också på att de ska ha hälsan med sig och en arbetsmässigt funktionell och hållbar exteriör.

KONTAKT / INTRESSEANMÄLAN
Om du har funderingar eller är intresserad av valp får du gärna ta första kontakt via mail; Marika Mogelind / marika@huntersguild.se Jag är bl.a. nyfiken på dina tidigare erfarenheter av hund och dina förhoppningar/mål med din framtida valp. Den informationen hjälper oss i vårt val av potentiella valpköpare. Vi har ingen köordning/det är inte ”först till kvarn” så även sent intresse är lika välkommet.

Då valparna funnits hos oss några dagar börjar vi kontakta intresserade. Då har ofta både ni och vi fler frågor.

VALPARNAS FÖRSTA VECKOR
Jaktcocker-/jaktlabradorfamiljen tillbringar sina första veckor i ”valprummet” intill vårat sovrum. Där har dom lugn och ro under uppsikt. Då valparna är redo får dom börja besöka köket och stundvis bli en del av vår vardag. Från när valparna är ca 5 veckor är blivande valpköpare varmt välkomna.

Valparna får gå ut ”på promenad” efter sömn och måltider för att göra sina behov. De får busa i buskar, skog och mark tillsammans med sin familj. De får känna olika sorters underlag under sina små tassar. Dom lär känna fler trygga förebilder i våra andra fina hundar.

Om vädret tillåter tillbringas stunder i valphagen utomhus. På går’n passerar bl.a. allehanda fåglar, kaniner, busiga barn och kanske en traktor. Det hörs ofta skott på håll. Valparna blir på ett naturligt sätt socialiserade och introducerade för många olika ljud och syner i den miljö som är den tryggaste för dem.

VID LEVERANS
Då valparna blivit 8 veckor flyttar dom till sina nya hem. De är då registrerade i Svenska Kennelklubben (SKK), id-märkta med chip, veterinärbesiktade, vaccinerade, avmaskade och dolda-fel-försäkrade. Vi använder oss av SKK’s avtal och valppriset är inklusive moms.

HITTA TILL OSS
Vi bor i norra Sverige. I Västerbotten. Närmare bestämt i Mo / Lögdeå, mellan Umeå och Örnsköldsvik. Närmaste flygplats finns i Umeå.

EXPORT OCH LÅNGVÄGA VALPKÖPARE
Vi har exporterat valpar till Norge, Finland och Danmark. De som tyvärr inte har möjlighet att hälsa på sin valp hålls kontinuerligt uppdaterade med foto och film. Ibland lyckas vi få till leverans/samleverans då det efterfrågas. Vi har även ordnat träff och träning söderut något år då vi har många långväga valpköpare.

EFTER LEVERANS
Om våra valpköpare har funderingar så finns vi alltid där så gott vi kan. Vi brukar bjuda in Team Hunters Guild till årlig kennelträff.

De som är redo bjuds även in till gemensam fasanjakt, vanligen en av de första helgerna i oktober. Till vardags har vi bland annat även arrangerat inofficiellt A/fältprov och annat lärorikt.

Valpköpare har förtur till kurs och utbildning som vi arrangerar.

HG Perazzi & Jakta efter en HG-jakt hemma på gården

AVELSUTVÄRDERING
Vi hoppas  att våra valpköpare vill hälsoundersöka sina hundar. Exempelvis HD och AD röntgen görs kring 12-18 månaders ålder.

Många av våra valpköpare har som mål att meritera sin hund. I våra två första kullar har exempelvis hela 75% av valparna någon form av officiell jaktlig merit till vår stora glädje.

Vi hoppas att vi får förmånen att följa er och ”hejja” på er i både motgång och framgång.

HG Seren Of Wales med mormor Jakta i vår uppvärmda hundträningshall intill Vapenmekaniska.