Årsresumé 2019

2019 – ett år som verkligen förtjänar en återblick: Störst prägel på året satte nog våra vårveckor i England, Wales och Skottland. Tiden där resulterade bland annat i trevliga möten, mycket inspiration, några lärdomar och senare inte minst i en sommar med jaktcockervalpar; HG BENELLI x GBFTCH BISHWELL BARCUD – ”Made In Wales Kullen” HG PERAZZI x OFTW ENDOWOOD CUTTHORPE OF BUCCLEUCH – ”Made In Scotland kullen” Under sommaren genomförde några HG spaniels godkända vattenprov: Niklas med HG GAMEBORE, Mirva med HG GYTTORP RED, Einar med HG BARREL och Monica med HG TOP LEVER. Jaktcockervalpsommaren övergick till jaktlabradorvalphöst. MEADOWLARK WATER OF LEITH x DRUMGOOSE DAREDEVIL – ”Water Kullen” Jakten började och under året fick vi än fler rörande rapporter och foton från härliga jaktdagar med HG hundar. Cover kullen med förare glänste lite extra 2019; Einar och HG SPRUCE hämtade hem ännu en 2 ökl på fältprov, dom ligger konstant på pris. Marte med syster HG FERN 3 ökl i Norge med deras tredje ”Guns choice”. Helena med HG JUNIPER har fått förstapriser i segrarklassen, ”Guns choice” och inte minst diplom på SM/Cockermästerskapet!! Ida Anette och HG FABBRI blev tilldelade ännu en 1 ökl med inträdesbiljett till elitklassen!  Fyra från ”best Guns kullen” är nu uppe i elit/segrarklassen! Ann-Sofies HG SON OF A GUN böt namn till RLDN RLDF HG SON OF A GUN Det var även året som en HG hund blev godkänd polishund! PH HG DESIGNED TO FIND. Tränad av rutinerade Patrik från valp, uppvuxen i familjen. I slutet av året hölls Hubertus SM, Erik startade med sin HG BENELLI och Einar med sin HG SPRUCE Vi har många valpköpare som är måna om hälsa, hälsoundersöker flitigt och rapporterar till oss. Exempelvis gällande höfter/hd friades i år HG BIRD IS THE WORD, HG POCKET ROCKET, HG AIM FOR FAME, HG DESIGNED TO FIND och hela ”Gun parts kullen”: HG BARREL, HG TRIGGER, HG FULL CHOKE, HG TOP LEVER (Ännu 100% fria totalt) Trots att vi själva mestadels blev hemma med valpar / jagade hemmavid var 2019 ändå ett år fyllt av fågelhundar med tillhörande fågelhundsentusiasterfrån när och fjärran. Team Hunters Guild berikades med än fler fantastiska spaniel- och retrievermänniskor! (Och vi ser verkligen fram emot att sammanföra er alla längre fram! Hunters Guild = Jägarnas Gille!