N’ Kullen 2021

6 valpar (4 hanar och 2 tikar) födda 17 maj, leveransklara från 12 juli. Foton finns på FB & Instagram ”Hunters Guild Gundogs”


HUNTERS GUILDS ELEY (e. Endowood Bronco, u. Örjansbergets Jakta Ezzramp)

Mer info : Eley | huntersguild.se

HD: B
ED: Ua/0
Patella: Normal/0
Ögon: Ua, senast 2020.07.28

PRA-prcd: Hereditärt Fri

Mer info kullsyskon : Cartridge Kullen | huntersguild.se

HAMMARSTIGEN’S MAC BIRR / ”FLUSH” (e. Coklebelshay’s Rusty Tin, u. Jackshea’s Paddys Girl)

Ägs och jagar med
Leonard| annelundsgard.se / House Of Gundogs
Godkänt vattenprov

HD: A
Patella: Normal/0
Ögon: Ua, senast 2019.11.06


Valparna får ett HD index över rasens snitt (100) med preliminärt 103


Jag fick låna och lära känna Flush, en mycket trevlig bekantskap. Väldigt enkel, följsam och go. Tycks vara lik Eley så väl i sättet som i typ. Han har en kull med åldern inne för utvärdering och där finns redan en SM vinnare.

Hans mor Jackshea Paddys Girl är syster till GB FTCH Jackshea Liz Of Poolgreen och GB FTCH Jackshea Ted Of Poolgreen som båda även har avkommor som i sin tur fått titeln GB FTCH. Bishwell Brandysnap är för övrigt syster till Bishwell Bonesig som är mor till bl.a. GB FTCH Bishwell Barcud som vi blev förtjusta i då vi fick träffa honom live i Wales.

Det blir spännande att sammanföra detta med Eley vars mor är vår egen Jakta, en ovärderlig jaktkamrat år efter år. Jakta har gett oss fantastiskt trevliga, hälsosamma avkommor (bl.a. 100% HD fria). På Jaktas sida finns många, för Sverige, väl kända och utvärderade jaktcockrar.

Eleys far Endowood Bronco har syskon som GB FTCH Endowood Cork, GB FTCH Endowood Clown, GB FTCH Endowood Beatrice och Endowood Cutthorpe Of Buccleuch som vi träffade i Skottland då ”Made In Scotland Kullen” blev till. På Youtube kan man se deras mor GB FTCH Mallowdale Midge som vann Irländska AV (cocker & springer) spanielmästerskapet 2014.

Om du har funderingar eller är intresserad av valp får du gärna ta första kontakt via mail/pm. Jag är bl.a. nyfiken på dina tidigare erfarenheter av hund och dina förhoppningar/mål med din framtida valp. Den informationen hjälper oss i vårt val av potentiella valpköpare. Vi har ingen köordning/det är inte ”först till kvarn” så även sent intresse är lika välkommet. Alla valpar kommer att hamna i hem där dom ges förutsättning att utveckla, använda och gärna utvärderas i de egenskaper vi strävar efter hos våra jaktspaniels.

Marika Mogelind
marika@huntersguild.se